۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
نشست معماري ميان افزا در زمينه هاي تاريخي(شهري - روستايي) برگزار شد
نشست سي و يكم از سلسله نشست هاي علمي-پژوهشي دانشكده حفاظت و مرمت در تاريخ 20 فروردين 1398 برگزار گرديد:
اولين نشست از سلسله نشست هاي علمي-پژوهشي دانشكده حفاظت و مرمت در سال 1398 به همت معاونت پژوهشي اين دانشكده در تاريخ 20 فروردين ماه برگزار گرديد. در اين نشست دكتر حميدرضا بيگ زاده، عضو هيأت علمي دانشگاه فني و حرفه اي يزد و مدرس دانشكده هنر و معماري دانشگاه يزد، پيرامون معماري ميان افزا در زمينه هاي تاريخي شهري و روستايي به صحبت پرداختند.
ايشان در ابتدا بافت را به نسخه ي خطي كهنسالي تشبيه نمودند كه داراي ادبيات، اصول و ضوابط غني و مشخصي است كه براي طراحي معماري ميان افزا، ابتدا مي بايست اين متن غني مطالعه و بازخواني شود و از اين اصول در تكميل بخش هايي از بافت كه در اثر آسيب ها فرسوده يا ناپديد شده اند، استفاده گردد.
دكتر بيگ زاده ضمن انكار ناپذير بودن نياز به كاربري هاي مختلف و جديد در بافت هاي تاريخي، اين نكته را متذكر شدند كه اين ساخت و سازها بايستي تحت كنترل باشند، بويژه در روستاها كه بر خلاف شهرها غير قابل تجديد هستند و دوباره ساخته نمي شوند.
ايشان در بخش ديگري از صحبت هاي خود با ارائه تصاويري متعدد از ساخت و سازهاي جديد در بافت هاي تاريخي شهرهاي مختلف، بي توجهي به زمينه را مسأله اصلي اپيدمي معماري و طراحي شهري در ايران معاصر دانستند و با اشاره به مستند نسيان كه نحوه مداخله در بافت هاي تاريخي را نشان مي دهد، اين مطلب را يادآور شدند كه روند تكامل شهرها همواره همراه با تغيير بوده است اما تغيير هماهنگ، در حالي كه اين روند امروزه به يكباره شكسته شده و تغيير در الگوها، تغيير در هندسه، اعيان سازي و .... ،منظر، هم پيوندي بافت و حس تعلق را از بين برده و دسته بندي نامناسب و كلاژ شدن بافت هاي شهري موجب بي ارزش شدن بافت هاي تاريخي شده است. ايشان تأكيد كردند كه سه واژه ي (بافت تاريخي، بافت فرسوده و بافت ارزشمند) بايد از هم بازشناخته شوند و دو واژه (انسجام و تداوم تاريخي) همواره در معماري و طراحي شهري بايستي مورد توجه قرار گيرند.
در ادامه ايشان به بيان رويكردهاي مختلف در زمينه طراحي ميان افزا در بافت هاي تاريخي پرداختند و بيان داشتند كه اين رويكردها و مباني طراحي به انضمام مطالبي مفصل پيرامون معماري ميان افزا در كتاب «بناهاي ميان افزا در بافت هاي تاريخي» آورده شده است و دانشجويان علاقه مند مي توانند با مراجعه به اين كتاب مباني طراحي و معيارهاي ارزيابي را مطالعه نمايند.
اين نشست با استقبال بسيار خوب دانشجويان مرمت بناها و بافت هاي تاريخي، شهرسازي و معماري در مقاطع و گرايش هاي مختلف روبرو گرديد و پس از برگزاري جلسه پرسش و پاسخ در ساعت 6 بعدازظهر به اتمام رسيد.
قابل ذكر است كه نشست سي و دوم دانشكده حفاظت و مرمت، به مناسبت روز جهاني بناها و محوطه هاي تاريخي با سخنراني دكتر حكمت الله ملاصالحي پيرامون «فلسفه و منطق صيانت از مآثر تاريخي و مواريث فرهنگي» در روز چهارشنبه 4 ارديبهشت  در سالن دكتر شيرازي دانشكده حفاظت و مرمت برگزار خواهد گرديد.
 
 
 
تاریخ:
1398/01/25
تعداد بازدید:
3307
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
ساختمان مركزي دانشگاه هنر اصفهان
خيابان حكيم نظامي، روبروي خیابان خاقاني، دانشگاه هنر اصفهان
تلفن: 03136248089 - 03136249836 - 03136249840 - 03136269972 - فاکس: 03136249841
info@aui.ac.ir
دانشگاه هنر اصفهان
كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به دانشگاه هنر اصفهان مي باشد.
ورود اعضا
Powered by DorsaPortal